0

Pre-Angkor

Idag så ska vi som sagt bege oss till "Asiens Paris" eller "Österns pärla": Phnom Penh, huvudstad i Kambodja. En stad som rymmer ca 3 miljoner människor.
Men innan vi kommer till Phnom Penh så kommer vi att göra några stopp längs med vägen.
Efter ca 1,5 timmes bussåkning från Siem Reap så stannar vi till på bron Spean Praptos i Kampong Kdei. Bron bygdes på 1100-talet och var en gång världens längsta stenvalvsbro, idag en av de få kvarvarande broarna från Khmertiden.

Efter detta så satte vi av mot ett ställe som heter Sambor Prei Kuk. Detta är ett område som turisterna inte riktigt har hittat. Än! Det är ett stort tempelområde som är belägen i en relativt tät djungel. Här finns ett hundratal tempelruiner, vissa ända från 600-talet. Här råder ett skönt lugn, och vi är i princip helt ensamma på detta enorma område. Dessa tempel som ligger här kallas för "Pre-Angkor". Tempelbyggnaderna påminner väldigt mycket om de som vi såg i Angkor, med den stora skillnaden att alla dessa tempel är byggda i tegel.

Efter lunchen så tog vi sikte på Phnom Penh. Men innan vi kom fram till stadsgränsen, så stannade vi till på en rastplats, där de serverade en lite annorlunda maträtt: Tarantella-spindlar! En i gruppen hade mod att prova på denna gastronomiska rätt, och tyckte den "hade ett sting av honung". Efter som jag inte provade, så får jag lita på hans smaklökar. Man blev lite fundersam när man såg alla dessa högar av spindlar: "Var fångar de dem", "Finns de kanske i min närhet", "Är det dags att bli lite nervös"? Yerk.
Efter incheckning på Phnom Penh Hotel (ett fantastiskt fint hotell), så drog vi iväg för att återigen avnjuta en middag från det asiatiska köket (inga Tarantellor!). I morgon ska vi göra en tidsresa tillbaka till det grymma 70-talet i Kampuchea och Pol Pot's grymheter.

0.0/60votes
Voting statistics:
RatePercentageVotes
60%0
50%0
40%0
30%0
20%0
10%0
Click to share thisClick to share this