0

En dag på landet

Klockan 0800 så plockade bussen upp oss och körde oss till den lokala cykeluthyraren, för idag så var det dags för en cykeltur på landet! Jag la vantarna på en cykel med ett chopperliknande stuk. Man vill ju köra ståndsmässigt 🙂 ! Väder och temperatur var helt perfekt, när vi trycker hjälmen på huvudet och grensla cykeln.
Vi beger oss ut på en lite stenig och grusig väg. Tanken är att vi ska cykla en mil ungefär, till en by som heter Wat Svai. På vägen dit så stannar vi till hos hälsar på hos en familj.
När vi väl kommer fram till byn så besöker vi det helt magnifika buddhistiska templet med dess vackra, utsmyckade väggar som återspeglas på ett enastående sätt i solljuset.

Vi passar på att gå genom byn och "kolla läget". Det är en mysig och lugn atmosfär som vilar över samhället längs Siem Reap-floden. Hittills så har det varit en riktig toppendag!
Men nu så är det dags att lämna Wai Svai. Denna gång så tar vi bussen, för vi ska ta oss till ett färjeläge och ta oss ut på Sydostasiens största sjö, Tonie Sap.Förhoppningarna är högt ställda, eftersom vi ska ut till en by som ligger och verkar mitt ute på sjön. Byn har både kyrkor, skola och marknader!
Turen ut till det lilla fiske-samhället tog runt 20 minuter. Vi cirklade runt lite och kollade in de olika byggnaderna som är uppbyggda på, typ, flytbryggor gjorda på bambu. Vi gick ombord på en båt som fungerade lite som ett snabbköp/souvenirbutik. Här fanns det mesta att köpa. Vad vi inte var beredda på, var de små fångstburarna med stora malar och krokodiler! Det hade man ju ingen aning om när man åkte ut med de små båtarna, att krokodiler är en del av faunan i sjön! Kändes lite olustigt att stå och titta ner på ett gäng krokodiler, 1 meter från tåspetsarna...

Efter det att vi kom tillbaka till "färjeläget", så bar det av till lunch inne i Siem Reap. Efter lunch så gjorde vi ett besök på en hantverksinrättning, där man gjorde olika buddhainspirerade skulpturer i sten, glas och tyg. Fantastiskt duktiga konstnärer!

När vi var klara med detta ställe, så gick vi up på marknaden i stan och passade samtidigt på att ta oss en kopp kaffe. Värmen börjar nu att krypa upp rejält, så man orkade inte gå runt allt för länge.

Efter en dusch på hotellet, så var vi redo för att gå ut och äta. Och det är en viss känsla att sitta UTE och äta mitt i den svenska vintern (även om man befinner sig på andra sidan jordklotet). I morgon så är det dags för omgruppering till det som en gång kallades "Österns pärla": Phnom Penh!

0.0/60votes
Voting statistics:
RatePercentageVotes
60%0
50%0
40%0
30%0
20%0
10%0
Click to share thisClick to share this